WordPress-plugins die kunnen helpen bij het aanvragen en installeren van een SSL certificaat

Er zijn WordPress-plugins die kunnen helpen bij het vereenvoudigen van het proces van het aanvragen en installeren van een SSL-certificaat op je WordPress-website. Deze plugins bieden vaak gebruiksvriendelijke interfaces en automatiseren veel van de stappen. Hier zijn enkele populaire SSL-certificaatplugins voor WordPress:

  1. Really Simple SSL: Deze plugin maakt het eenvoudig om je WordPress-site naar HTTPS om te zetten. Het detecteert automatisch je SSL-certificaat en past de instellingen aan om HTTPS te gebruiken. Het bevat ook functies voor het oplossen van gemengde inhoud en het omleiden van HTTP naar HTTPS.
  2. Let’s Encrypt for WP: Deze plugin integreert met Let’s Encrypt, een populaire gratis certificaatautoriteit. Hiermee kun je gratis SSL-certificaten genereren en automatisch installeren voor je website. Het beheert ook automatisch de verlenging van certificaten.
  3. WP Force SSL & HTTPS Redirection: Deze plugin biedt de mogelijkheid om HTTPS-omleiding in te schakelen en forceert het gebruik van SSL op specifieke pagina’s of voor de hele site. Het kan handig zijn als je meer controle wilt over welke delen van je site via HTTPS worden weergegeven.
  4. Easy HTTPS (SSL) Redirection: Deze plugin is gericht op het vereenvoudigen van het proces van het inschakelen van HTTPS en het omleiden van HTTP-verzoeken naar HTTPS. Het heeft ook enkele handige functies voor het beheren van SSL-certificaten.
  5. Really Simple SSL Pro: Dit is de betaalde versie van de Really Simple SSL-plugin en biedt extra functies, waaronder automatische configuratie van je SSL-certificaat en HTTPS-omleiding. Het kan handig zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer geavanceerde functionaliteit.

Het gebruik van een van deze plugins kan het proces van het verkrijgen en installeren van een SSL-certificaat aanzienlijk vereenvoudigen, vooral als je niet bekend bent met serverconfiguratie en certificaatbeheer. Zorg er wel voor dat je een betrouwbare bron gebruikt en dat je regelmatig de prestaties en beveiliging van je SSL-certificaat controleert en bijwerkt.