Zit jouw website technisch goed in elkaar?

Wil je een nieuwe website laten maken of ben je zelf bezig met het optimaliseren of bouwen van een site? Dan wil ik je graag enkele tips geven om het best mogelijke resultaat te behalen. Jouw website moet natuurlijk bezoekers gaan ontvangen en uiteindelijk de bezoekers tot actie aanzetten.

Een goede website moet aan een aantal vereisten voldoen:

  1.   Een duidelijke doelstelling hebben
  2.   Snel genoeg zijn, zodat bezoekers niet afhaken
  3.   Gebruiksvriendelijk zijn, óók voor mobiel gebruik
  4.   Technisch goed in elkaar zitten
  5.   Eenvoudig te beheren zijn
  6.   Makkelijk uit te breiden zijn
  7.   Goed beveiligd en betrouwbaar zijn
  8.   Sterke content bevatten
  9.   Vertrouwen uitstralen
  10.   Vindbaar zijn in zoekmachines

Wanneer ik een website voor je ga bouwen, zal ik bovenstaande tien punten nastreven. Als ik klaar ben met jouw nieuwe site, ontvang je een technisch goede website die potentie heeft om hoge resultaten in de zoekmachines te behalen. 

Start nu met het promoten van je website

Je nieuwe website is zichtbaar voor Google en andere zoekmachines, maar staat helaas niet direct op de eerste pagina van de zoekresultaten. Daar is meer voor nodig dan een technisch goede website. Daarom is het nu tijd om je site te gaan promoten. Je wilt de positie van jouw website in Google verbeteren, zodat je meer bezoekers krijgt en hierdoor meer verkoop genereert. Het promoten van je nieuwe website doe je door middel van linkbuilding. Bouw gestaag een sterk linkprofiel op. Breid ook de content op je website verder uit. Ga bloggen en maak extra landingspagina’s. Hiermee creëer je niet alleen een hogere positie in Google, maar maak je als het ware ook een vangnet voor potentiële klanten. Een andere goede techniek om een hogere ranking in de zoekmachine te genereren is het verspreiden van artikelen over jouw producten of diensten op externe websites.