Ik ben Carin, jouw schrijfhulpje!

Op schrijfhulpje.nl kun je informatie vinden over hoe ik jouw schrijfhulpje kan worden. Ik schrijf blogteksten, artikelen, SEO-teksten, webteksten en iedere andere denkbare online te presenteren tekst. Ik houd mezelf al jarenlang bezig met het schrijven en publiceren van content op het internet. Ben je benieuwd hoe ik in deze wereld van online marketing verzeild ben geraakt? Lees dan hieronder verder. Wil je liever weten hoe mijn schrijfwijze is en hoe ik mijn schrijfopdrachten uitvoer? Klik dan hier.

De eerste stap; een website bouwen

Ik kwam voor het eerst in aanraking met online marketing in 2003. Ik bouwde in dit jaar, samen met mijn toenmalige vriend, een website voor ons bedrijf. De wereld van de online marketing was in die tijd nog makkelijk begrijpbaar en ook voor een leek zoals ik, goed zelf uit te voeren. Er waren op dat moment nog geen grote bedrijven die online marketing diensten aanboden. Met simpele trucjes, zoals het inzetten van linkbuilding via startpagina’s, tilden we onze website naar een hoger niveau in de zoekmachine. 

De legio startpagina’s die we in enkele maanden beheerden, zorgden voor link aanvragen van andere bedrijven. Op deze manier werd het ruilen van linkjes een dagelijkse bezigheid met als resultaat een steeds sterker linkprofiel voor onze eigen website. 

Door het vele ruilen kreeg ik destijds steeds meer contact met andere mensen die ook online marketing activiteiten verrichtten. Dit netwerk breidt zich tot de dag van vandaag steeds verder uit.

Een nieuwe start met nieuwe mogelijkheden

In 2013 kwam er een einde aan de samenwerking met mijn toenmalige partner en verliet ik ons bedrijf met pijn in het hart. Het bijhouden van linkruils en het opbouwen van een netwerk, met inmiddels “echte websites” gebouwd in WordPress, stopte niet. In 2017 startte ik, met ondernemersbloed wat kruipt waar het gaan kan, mijn geheel eigen onderneming “Caat Websitemarketing”. Ik besloot Caat Websitemarketing op te richten omdat ik vanuit mijn linkbuilding netwerk steeds vaker de vraag kreeg of ik, tegen betaling, een reeks links wilde plaatsen. Van de ene opdracht kwam de andere voort… en zo werd het al snel een mooie dagtaak en een goed maandelijks inkomen.

Mijn eerste tekst

Vlak nadat ik gestart was met “Caat Websitemarketing”, werd mij de vraag gesteld of ik ook teksten kon schrijven. Ik besloot me te gaan verdiepen in het schrijven van goede content in de vorm van blogartikelen en SEO-teksten. Ik las veel over het schrijven van Content, ik deed een schrijfcursus en keek veel af bij mensen die, naar mijn mening, heel goed waren in het schrijven van dergelijke teksten. Ik zocht informatie op over verschillende tekstdoelen, tekstvormen, schrijfstijlen, aanspreekvormen enzovoorts… Op het moment dat ik voldoende kennis had opgedaan, begon ik met het aannemen van schrijfopdrachten. Vaak gingen deze teksten over onderwerpen waar ik nog niets of heel weinig vanaf wist. Dat maakte het schrijven voor mij juist heel interessant en boeiend. Het schrijven van deze teksten vergroot mijn algemene kennis en het wordt nooit saai. Ik doe het daarom vandaag de dag nog steeds met heel veel plezier.

Websites bouwen

Van het één komt het ander… het kon niet uitblijven dat ik na een poosje de vraag kreeg of ik ook websites kon bouwen. Nu had ik dat al een aantal keren gedaan om mijn eigen netwerk te kunnen uitbreiden, maar echt professioneel vond ik mezelf nog niet. Ik maakte daardoor de keuze een cursus te volgen. Vlak na de cursus nam ik mijn eerste opdracht aan voor het bouwen van een WordPress website.

Wat mij differentieert in de wereld van online marketing

Tegenwoordig zijn er talloze grote online marketing bureau’s. Dat is fantastisch want er is werk zat. Vergeleken met 20 jaar geleden is online marketing uitgegroeid tot iets enorms! Ik heb vele veranderingen meegemaakt en daarbij alle manieren van werken, passend bij die tijd en de regels van Google, de revue zien passeren. Er is echter één ding hetzelfde gebleven. Iets wat kenmerkend is voor Caat Websitemarketing… dat ben ik namelijk zelf. Ik wil graag korte lijnen met mijn klanten behouden en maatwerk leveren voor iedere individuele opdracht. Ik heb geen behoefte om eigenaar te zijn van een groot marketing bureau. Dit betekent echter niet dat ik geen grote opdrachten aankan. Mijn netwerk zit namelijk vol professionals die me kunnen helpen waar nodig. Alle binnenkomende opdrachten en de resultaten hiervan worden door mij persoonlijk aangenomen en beoordeeld. Ik neem verantwoordelijkheid voor al het geleverde werk van Caat Websitemarketing.

Mijn toekomstplannen 

Mijn toekomstplan is om door te gaan zoals ik nu bezig ben. Dit vind ik leuk, dit doe ik met veel plezier en passie. Het online marketing werk is op zich al zo interessant en veelzijdig, dat ik mezelf nooit hoef te vervelen en iedere dag bijleer. Ik blijf dus Carin van Caat Websitemarketing, maar wel volledig op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen in de markt!