Website laten maken

Wanneer je besluit een website te maken, start je vanaf het begin. Daarom is een nieuwe website over het algemeen niet zo heel uitgebreid. Een nieuwe website bevat vaak de volgende pagina’s:

 • Homepage
 • Werkwijze
 • Diensten of producten *(met evt. daaronder een uitklapmenu van x aantal pagina’s)
 • Over ons
 • Contact
 • Cookiebeleid
 • Privacy verklaring
 • Algemene voorwaarden
 • Sitemap

*Zoals bij mijn website ook het geval is, kan onder de pagina ‘diensten’ een uitklap menu geplaatst worden, met daarin een uitsplitsing van een aantal diensten. Wanneer je geen diensten levert, maar producten verkoopt, worden op deze manier een aantal producten of categorieën uitgesplitst.

 

Ben jij benieuwd wat de kosten zijn als ik voor jou een website maak? Lees dan hier verder.

 

Een website, geen webshop!

Om verwarring te voorkomen, wil ik je melden dat je op deze pagina vindt hoe ik een website bouw, geen webshop. Wil je een webshop laten bouwen? Neem dan contact op door een e-mail met aanvullende informatie te sturen naar info@caat-websitemarketing.nl.

Pakket of losse delen

Om een website geheel klaar te kunnen opleveren, dienen er een aantal werkzaamheden uitgevoerd te worden. Een deel van deze werkzaamheden kun je zelf uitvoeren om de kosten te drukken. Dit is dan ook de reden dat ik het bouwen van een website in een pakket aanbied, maar ook in losse delen.

Het pakket dat ik aanbied, bestaat uit de onderstaande onderdelen. Deze onderdelen zijn ook afzonderlijk te verkrijgen:

 • Registreren van een domeinnaam
 • Regelen van hosting
 • Schrijven van website teksten
 • Een WordPress website bouwen van maximaal 15 pagina’s
 • Een simpele uitleg over hoe je zelf jouw website kan updaten door onderdelen toe te voegen
 • Onderhoud aan je website

Domeinnaam registreren

Voordat je start met het maken van een website, dien je een domeinnaam te registreren. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de naam van je website en een relevante naam kiest.

Hosting regelen

Wanneer je een website gaat bouwen, dien je de data van de website op te slaan op een server. Je reserveert als het ware een opslagplekje voor jouw website. Dit noemt men hosting. Er zijn veel bedrijven die hostingdiensten aanbieden. Wat past bij jouw website is afhankelijk van je wensen.

Website teksten schrijven

Om een goede vindbaarheid van je website te realiseren, zijn de teksten op je website van groot belang. Iedere pagina van je website dient gevuld te zijn met een interessante tekst, die de juiste informatie geeft en minimaal 300 woorden lang is. Voor de volgende pagina’s hoef je geen tekst aan te leveren, dit regel ik voor je bij het bouwen van de website:

 • Contact
 • Cookiebeleid
 • Privacy verklaring
 • Sitemap

Wil je meer weten over het schrijven van goede website teksten of deze klus uitbesteden? Lees dan hier verder.

WordPress website bouwen van maximaal 15 pagina’s

Wanneer ik je domeinnaam, de gegevens van je hosting en je website teksten heb ontvangen, of wanneer je kiest voor het “totaal pakket website laten bouwen”, start ik met het bouwen van een website van maximaal 15 pagina’s. Daarbij neem ik natuurlijk jouw lay-out wensen mee. Zodra de website helemaal af is, kun je deze op je gemak bekijken en eventueel feedback aanleveren die ik vervolgens verwerk. Wanneer je volledig tevreden bent, koppel ik de gebouwde website aan jouw domeinnaam. 

Uitleg over hoe je zelf informatie toevoegt aan je website

Wanneer je na een poosje informatie wilt toevoegen aan je eigen site, je website wilt uitbreiden met nieuwe pagina’s of een blog wilt toevoegen, kun je mij natuurlijk vragen om dat te doen. Ik breng de tijd die ik hiermee bezig ben in rekening. Je kunt me ook vragen om een korte uitleg te geven. Ik zorg dan dat je per e-mail een kleine uitleg ontvangt en we bellen even om het samen te proberen, daarna kun je aan de slag. Ook hiervoor breng ik een klein bedrag in rekening, maar vervolgens kun je wel zelf je website up-to-date houden en aanpassingen verrichten. De uitleg is los te verkrijgen. Als je het totaal pakket ‘website laten bouwen’ hebt aangeschaft, zit de uitleg er al bij en hoef je deze dus niet los aan te vragen. 

Onderhoud aan je website

Veel mensen denken dat wanneer een website eenmaal gebouwd is, deze altijd na behoren zal blijven functioneren. Een goed gebouwde WordPress website kan best een poos goed blijven werken, zeker als je zelf de plug-ins update en het thema bijwerkt naar de nieuwste versie. Soms ontstaat er door veroudering, verandering van instellingen of zelfs door een update van een plug-in een klein probleem. Het kan ook zijn dat je zelf per ongeluk iets hebt veranderd, waardoor de website niet meer naar behoren functioneert. Ik werk niet met onderhoudscontracten, omdat sommige websites daadwerkelijk jarenlang zonder problemen werken. Mocht er onverhoopt toch een probleem ontstaan op de website die ik voor je gemaakt heb, laat het me dan per e-mail weten. Stuur direct even de inloggegevens van de website en die van je hosting door. Ik zal proberen het probleem zo snel mogelijk op te lossen en breng de tijd die ik ermee bezig geweest ben in rekening. Dit is vele malen goedkoper dan een maandelijks onderhoudscontract.

Ben jij benieuwd naar de prijzen van de losse werkzaamheden of de prijs voor het “totaal pakket website laten bouwen” ? Lees verder.